35,2224$% 0.06
36,8180€% 0.14
44,4351£% 0.27
2.975,88%0,27
2.630,62%0,31
9.745,07%0,21
Anadolu Üniversitesi Lisan ve Konuşma Bozuklukları Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (DİLKOM) tarafından düzenlenen “Dünya Kekemelik Farkındalık Günü Etkinliği” DİLKOM Prof. Dr. Seyhun Topbaş Seminer Salonunda gerçekleştirildi.
İstanbul Medipol Üniversitesi Lisan ve Konuşma Terapisi Kısmı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ramazan Sertan Özdemir ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğr. Gör. Uğurcan Karamanlı’nın konuşmacı olarak yer aldığı aktifliğe, öğretim üyeleri ve öğrenciler iştirak gösterdi.
Bu yazıyı okuduğunuz için teşekkürler, abone olmayı unutmayın!
Doç. Dr. Özdemir: “Kekemelik geçsin diye terapi yapmıyoruz”
“Kekemelikte Terapi: Beklentiler ve Gerçekler” bahis başlığında konuşan İstanbul Medipol Üniversitesi Lisan ve Konuşma Terapisi Kısmı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ramazan Sertan Özdemir şunları söyledi:
“Dil ve konuşma alanında uygulamadan kopmadan yeniliği korumak gerekiyor. Çocuk, ergen ya da yetişkin bir insanı kekemeliğiyle barıştırıp, kekeme olan öteki beşerlerle konuşabilir hale getirdiğimizde terapi süreci tamamlanır. Kekemeliğin nedeni ruhsal bir travma değildir. Kimi şeyler tetikleyici olabilir.”
Öğr. Gör. Karamanlı: “Kekemeliğimin hiçbir vakit hayatımın merkezinde olmasına müsaade vermedim”
Kekeme bir birey olarak kendi hayatından kelam eden Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğr. Gör. Uğurcan Karamanlı konuşmasında şunları söyledi:
“Anadolu Üniversitesi’nde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora olmak üzere 16 yıldır öğrenciyim. Kendimi bildim bileli kekemeyim. 13 yaşında da Doç. Dr. Ramazan Sertan Özdemir hocam ile kekemelik terapisine başlamıştık. Ben kekemeliğimin hiçbir vakit hayatımın merkezinde olmasına müsaade vermedim. Hayatımın birçok devrinde birçok farklı aktiflikte bulundum. Kekemelik bir tabu ya da dünyanın sonu değil.”
“Dünya Kekemelik Farkındalık Günü Etkinliği” iştirakçilerin sorularının cevaplanmasının akabinde sona erdi.
Eskişehir Astronomi Günleri’nde çocuklar gökyüzünü keşfetti